ZAZA Specialkaffe

 

  • Organiskt kaffe från Rwanda.

  • Odlat på vulkanisk mark på hög höjd 1600-2000 meter över havet.

  • Utan kemiska bekämpningsmedel. Inga tillsatser. Rent kaffe.

  • 100% Arabica bönor av typen Bourbon.N

Vad är ZAZA?

ZAZA är vår tolkning av hur kaffe ska smaka. Vi rostar enligt ett gammalt familjerecept och sätter vår prägel på det. Smaken är mild, lätt fruktig med en rik arom och mjuk sötma med inslag av citrus och choklad.

u

Vad är Specialkaffe?

Endast 5% av världens kaffe kan klassas som Specialkaffe. Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat en enastående karaktär.Beställning

ZAZA Specialkaffe finns att köpa hos specialbutiker i paket om 250 g och 500 g. Ett antal restauranger, caféer och  hotell serverar också ZAZA Specialkaffe.

 

Pris

Det går också bra att beställa här på hemsidan om beställningen är minst 5 kg.  Priset är då 162,5 kr/kg inkl moms (145 kr ex moms). Kostnader för frakt tillkommer.  

Beställ här...

 

Världen förändras. Människor bryr sig mer om vad de äter och dricker.

Därför vill de veta var det kommer ifrån, hur det producerats och hur det har hanterats. Tamancha involverar sig i hela processen från att bären plockas tills den levereras till våra klienter. Vi ser till att hitta den bästa bönan och säkrar leveransen till Sverige.


Vi på Tamancha besöker odlingar och kooperativ på plats i Rwanda med målet att hitta den bästa kaffebönan. Vi köper kaffet direkt från odlingar/kooperativen utan mellanhänder (Direct Trade)

 

Förädlingsprocess

De röda bären får mogna på buskarna innan de handplockas. Bästa bären sorteras fram för förädling, bönorna plockas ur, rensas, tvättas och torkas innan de rostas. Odlingen sker ekologiskt på småjordbruk, och helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, vilket lett till detta kaffes
unika kvalitet.

Smak

Smaken är mild, lätt fruktig med en rik Arom och
mjuk sötma med inslag av citrus och choklad.

Bryggning

För att kaffet ska behålla sin arom bör det förvaras väl förslutet. Häll inte över det i en burk, då tappar det fort smak. Rätt preparerat bjuder vi på det bästa rostade kaffe. Vi rekommenderar, 8g (rågad matsked) per kopp (1,5dl)

ZAZA Specialkaffe finns att köpa hos specialbutiker.

Ett antal restauranger, caféer och  hotell serverar också ZAZA Specialkaffe. Det går också bra att beställa här på hemsidan. Klicka här eller fylla formen.

Beställning

6 + 12 =